„Тайната на „Ред Хауз” – майсторска кримка за дългите зимни вечери

Share Button

Първите мразовити дни на 2016 година ни поднесоха изключително приятна изненада – получихме въодушевен читателски отзив за детективския роман на А. А. Милн „Тайната на „Ред Хауз“. Благодарим на Евгения Талева, че ни изпрати рецензията си! 🙂

Тайната на "Ред Хауз" - А. А. Милн

Като заклет почитател на криминални романи проявих разбираем интерес към „Тайната на „Ред Хауз“ – неиздавана досега детективска книга от Алън А. Милн, автора на „Мечо Пух”.

Романът ме грабна, поглъщах страница след страница, докато невероятният сюжет се разплиташе пред очите ми, а несвързани наглед детайли намираха своето място в пъзела на убийството. Не се възхищавам лесно на подобни загадки, изчела съм твърде много и в един момент ми се сливат, но „Тайната на Ред Хауз“ истински ме заплени.

Какви ли не мисли и теории ми минаха през ума, но всички те бяха разбити на пух и прах от брилянтния детектив-аматьор Антъни Гилингам. Впрочем, неговата гениалност не е натрапчива и не дразни, както понякога прави дедукцията на Шерлок Холмс, а напротив – Милн с много усет и финес подтиква читателя да разсъждава трезво и логично. Книгата, подобно на „Алиби“ и „Убийство в Ориент Експрес“, докрай поддържа напрежението и не разкрива кой е извършителят, а развръзката смая дори мен, закоравелия крими читател.

Искрено препоръчвам тази книга на всеки любител на детективски истории. Дългите зимни нощи предполагат да се сврете под одеялото с хубава книга. Оставете критиката и предразсъдъците настрана и се насладете на един майсторски написан криминален роман, който ще ви остави без дъх.

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *