За нас

Share Button

Обичаме книгите и затова ни харесва да ги правим по най-добрия начин. Изданията на „Милениум Пъблишинг” ООД се редактират, коригират и оформят по класическия, познат отпреди 1989 година, начин. И все пак изглеждат модерно и са красиви. А освен това в каталога на издателството има четиво за всеки.

Първите книги на „Милениум” излизат през 2009 г. Те са почти изцяло предназначени за вестникарския пазар. Тогава са създадени колекцията „Убитите босове”, „Чудесата на Петър Димков”, „Български именник”, „Лакомник” и други занимателни четива за свободното време.

В каталога на „Милениум” през годините влязоха много произведения от качествената съвременна литература – книги на „израелския Толстой” Амос Оз, Дженифър Игън, Карол Рифка Брънт, Ема Хупър, Рут Озеки, Андрю Портър, Елена Чижова и др. Но също и класики като тези в серията „Златни криминални разкази и романи”.

Книгите на Четан Паркин „Хюман дизайн” преобърнаха представите за астрология, другите начини за разчитане на съдбата и самопознанието. В тази категория после влязоха издания за графология и хиромантия.

Издателството наложи на консервативния български пазар на детска литература книгите на американската писателка Бевърли Клиъри. Прочутата зад океана авторка вече е добре известна и на българските деца с романите за Рамона, Хенри и Бийзъс. В колекцията за млади читатели влизат и няколко много специални издания – „Изобретението на Хюго”, „Съкровището от Зеленото езеро”, „Избраните творби на Т. В. Спивет” и „Деветте живота на Александър Баденфийлд”, които веднага привличат вниманието с изключителното си оформление.

На рафта ни с поезия са наредени неиздавани стихове на Валери Петров, поезията на Недялко Йорданов, Дамян Дамянов, Владимир Висоцки, Булат Окуджава, Михаил Белчев, Евтим Евтимов и др.

В публицистиката сме сред тези, за които няма забранени теми. Издадохме скандалните „Премълчаваната история на САЩ”, „Уикилийкс – машината, която убива тайни”, „Ходорковски. Автобиографична книга” и българските документални „Варварите. Управлението на ГЕРБ”, „Шайка” и др.

През годините ни гостуваха много от нашите автори. Амос Оз, Румяна Угърчинска, Наталия Геворкян, Анди Грийнбърг, Четан Паркин, Розарио Приоре, Ив Боне се срещнаха със своите читатели и споделиха най-важните си мисли за литературата и съвременното общество.

Приятно пътешествие в света на книгите!

Share Button

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *