„Изобретението на Хюго“ влезе в български учебник

Share Button

Изненадаха ни с новината, че „Изобретението на Хюго“ е включена в учебникa „Дизайн на книгата“. Наред с други издания, доц. д-р Веселина Вълканова е посочила романа в картини и думи на Брайън Селзник като пример за книга с нестандартно оформление.

„Изобретението на Хюго“ от Брайън Селзник, издание на „Милениум“, е книга, в която илюстрациите и текстът участват равноправно в разгръщането на тази завладяваща история. Със своите 284 страници, изпълнени с вълнуващите рисунки на автора Брайън Селзник, „Изобретението на Хюго“ е не просто роман, а вълнуващ литературен и визуален експеримент, включващ енергиите на илюстрованата детска книга, на комикса и филма. Дизайнът на изданието е дело на Дейвид Сейлор, Чарс Крелоф и Брайън Селзник. Българското издание стъпва изцяло на оригиналните рисунки на автора.“, споделя Вълканова.

„Дизайн на книгата“ излезе през декември 2014 г. с логото на Университетско издателство „Св. Климент Охридски“. Книгата ще бъде включена в учебната литература на дисциплините „Графичен дизайн“, „Дизайн на печатните медии“ и „Дизайн на книгата„, част от програмата на ФЖМК.

Share Button

Едно мнение по „„Изобретението на Хюго“ влезе в български учебник

  1. Pingback: 5 книги, които ще събудят детето във вас | Блог на издателство "Милениум"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *